Spuiten

Leuk dat u een kijkje in onze spuitcabine neemt! Wij hopen dat wij u een helder beeld kunnen geven over wat wij doen.

Hoe gaat het laten spuiten van uw keuken in zijn werk?

Uw keukenonderdelen worden netjes geschuurd in diverse schuurgangen. Zonodig worden uw keuken onderdelen herstelt om vervolgens gespoten te kunnen worden. Er wordt hierbij gebruikt gemaakt van een ‘zwartmaker’ om alle oneffenheden te kunnen zien. Bij het spuiten van uw keuken onderdelen gebruiken we 2-komponentenlak voor krasvastheid en kleurvastheid.

Losse delen van uw keuken spuiten

Voorbereidingen:
Als de onderdelen bij ons in de spuiterij zijn aangekomen worden deze eerst goed gereinigd en ontvet. Is het een keuken met folie dan wordt deze door ons verwijderd. Eventueel oneffenheden worden in kaart gebracht.

Grondlak/ Schuren:
De keuken-frontjes en -laden worden door ons geschuurd en in een hechtprimer gespoten. Bij MDF deuren (als folie is verwijderd) worden deze eerst gespoten in een vulgrond primer en daarna strak geschuurd en klaargemaakt voor de afwerklaag.

Spuiten:
De keuken-frontjes worden in de juiste kleur gespoten met de gewenste glans afwerking. Naar keuze kan dit rondom of alleen aan de buitenzijde met kopkanten.

Polijsten:
Als u kiest voor een hoogglans afwerking, polijsten wij de voorzijde van uw keukenonderdelen voor een mooi en strak eindresultaat.

Controle:
Zodra dat alle fases zijn afgerond komen we bij de controle. Is alles oor de controle dan wordt het verpakt en klaargezet om naar u terug te gaan.